• 10/12/2022
  • By binternet
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A fall downhill with Vivian Bruchez sauce<

October 27: While we are just starting to think of skiing, Vivian returns from a descent opposite the east of Mont Blanc, on the Italian side of the Brenva.A classic mountaineer route this fall with Seb Montaz, in specific dry conditions despite a fairly optimistic location.Going to Grenoble the same evening, Vivian tells us about his second outing of the season, with a look at his stesh sloping ski practice.

Skiing in average conditions, but perfect timing © Ig Sebmontaz

« À cette époque l’année dernière, j’avaisdéjà skié comme un dingue autour de Chamonix.This year, I only made two outings, but two very beautiful."Party a few earlier to ski the ridgekufner, another great classic Alpes mountaineer, for the creation of a ski video in skiing, Vivian's eyes stops the spur of the Brenva.The line looks airblanche, in good snow: go!

« Les conditions n’étaientfinalement pas si bonnes, mais on a été bons sur l’horaire pour trouver des couleurs magiques.Mission accomplie ! » Départ à 3h30 du refuge pour attaquer la montéeet arriver au sommet de la ligne avec les premiers rayons du soleil.Seulement, arrivés en haut, il faut attendre encore presque une heure « On s’est bien caillés, mais j’étais super bien.I have a chance: as soon as I put up the skis, it's like I had not kidnapped them from summer."If many skiers have laphobia not to find their automatisms at the start of the season, Vivian is more concerned with the snow at his return on the slats. « Cette neige d’automne,elle est très changeante.There are few!It can be cold powdery and crusted, it is very.I try to exempt the snow under the foot with each turn so as not to make myself.On the technical side, I don't really lose Messensations. C’est assezagréable d’arriver en confiance avec soncorps»»

A week earlier, under the Küfner ridge

Une descente d'automne à la sauce Vivian Bruchez

SKIER early in autumn is also to accept mountaineering, to take a more important part in its practice.Less good skiing, short descents and many more manipches. Une autre discipline, tout aussiintéressante pour le skieur « On a pu skier que la partie supérieure, laplus esthétique. Le grand couloir du bas, qui nous paraissait skiable, ne l’étaiten fait pas, on a dû tout désescalader » Des sorties qui se rapprochent plus d’une préparation à l’hiverqu’à du vrai ski.However, on October 27, Vivian slips where little deskers will have the chance to put the slats.

«J’aitoujours un rituel en haut de mes lignes.I clean my shoe, my sons, I am very meticulous. C’est unmoment où je focus sur ma descente, quels passages sont dangereux, lesquelssont skiants… C’est unmoment de concentration où j’essaye detout visualiser»» Dans ce genre de descentes techniques, le skieurraisonne comme un alpiniste. À l’inverse,mettez Vivian dans du plus skiant, il raisonnera comme un skieur « Si c’est bon, j’ai enviede mettre de la vitesse, des sauts, skier de manière vraiment joueuse.We can't do it everywhere, but I love it.Freeride, I find, has shaken up the codes of the sloperaide. Ça ouvre la pratique, et c’estbon ! Après, il faut rester humble : même avec un très bon niveautechnique et une très bonne connaissance de la neige, c’est unmilieu extrêmement difficile à dompter»» Une notion d’engagementcertaine dans ce genre de lignes, toujours sérieuses, qui ne laissent pas de place à la bêtise. « J’adorefaire des lignes engagées, c’est çaqui me motive.By cons I prepare everything: the day before a descent, I spend the day focus on the descent.I make my bag perfectly, I do my plan A and my fallback solutions ... Jene leaves no room for doubt. Après, une fois que m’engage,je m’engage ».

A ski vision of lines

If many say that everything has been in the Mont-Blanc massif, Vivian is not even an opinion.The guide has about 10 first to its credit per year, 15 last year. « Tout n’est pastoujours totalement nouveau, mais on amène notre sauce.We are not here to say that we are the first, we want to bring a new look."The idea is to help other people to come skier in these new routes.Opening linesining and skiing lines to be repeated: around 50% of theitéraires open not Vivian Bruchez saw new slats the skier.« Je pense que quand la ligne est belle, elle attire.It’s the most beautiful awards.People also want to rub it, go see what we are doing.»»

If its lines remain a lapunaire of extremely technical time, Vivian does not forget his past as a skier and does not intend to lock himself up a practice. « Si je me limite à de l’ultratechnique, je pense perdre ma vision de la pratique.Already, it would be tropexposals.But I also like to multiply my activities.I have lots of good friends with whom good freeride.It is a wealth that is very important for me to keep. »